De Beijumer

Laat je horen voor examenleerlingen!

Alle scholen en het bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen doen een oproep aan Stad en Ommeland om zich op 4 juni om 12 uur te laten horen voor de examenleerlingen! Vanwege de coronamaatregelen maakt de lichting 19/20 een hele andere laatste fase van hun middelbare schooltijd mee: zonder centraal examen, grote feesten en examenstunts. De actie #maakgeluid is een feestelijk gebaar op ‘vlaggendag’ naar alle examenleerlingen om hen in het zonnetje te zetten.

Want iedereen die in het verleden examen gedaan heeft, kent het: je laatste lesdag als scholier, hard leren en blokken, de geur van de examenhal, de spanning en dan de ontlading na het verlossende telefoontje. Om nog maar te zwijgen over de examenstunts die leerlingen jaarlijks doen om hun afscheid van de middelbare school in te luiden. Dit jaar liep dat allemaal anders.

Openbaar Onderwijs Groningen roept iedereen in Stad en Ommeland op: pak donderdag 4 juni om 12.00 uur een toeter, speaker, gitaar, mobieltje of confettikanon en #maakgeluid voor alle examentoppers! Meedoen aan de actie kan binnen, buiten, online en op alle manieren waarmee we samen dit moment van speciale aandacht aan de examenleerlingen geven.

Theo Douma, voorzitter College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen: ‘Dit bijzondere moment in het schooljaar, want dat is het toch elk jaar weer, willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We hopen daarom dat iedereen van zich laat horen op 4 juni om 12 uur om alle examenleerlingen, óók in deze bijzondere tijd, in het zonnetje te zetten!’

Dit jaar zijn er 1592 examenleerlingen van de 14 scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs van Openbaar Onderwijs Groningen. De onderwijsorganisatie heeft de examenleerlingen en medewerkers in het voortgezet onderwijs een toeter thuisgestuurd als uitnodiging om onderdeel van de actie te zijn en een herinnering mee te geven aan examen doen in dit bijzondere jaar.

Contactgegevens:


050 5422807

Beijumerweg 17, 9737 AB Groningen

Copyright De Beijumer © Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op 'Accepteren' gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren